21. helmikuuta 2008

Vuodatusta

Poistelin eilen kirjoituksia, jotka liittyivät hyvin vähän mediakasvatukseen mutta enemmänkin opettajuuteen. Nyt seuraa vuodatuksia asiasta.

Mäntybittiäinen on saanut innokkaan vastaanoton vain teoriassa. Käytännössä kukaan muu kuin minä ja musiikin opettaja ei ole kirjoittanut lehteen mitään. Musaopenkaan juttu ei ole artikkeli, vaan tiedote. Hyvä edes niin. Pari palautetta olen saanut, mutta tuskin kovin kannustavia. Vai kuinka:

"Mistäs johtuu, ettei vielä ole saatu artikkeleita? Onko sivut vielä niin tuoreet, vai eikö artikkeleita ole?" - nimim. Squid 11.2.08 (Lehtihän perustettiin 7.2.08. Olisiko se pitänyt julkaista vasta valmiina? Miten? Millainen on valmis verkkolehti?)

"Sivut on äärettömän tyylittömät ja rumat.. Miksi sanoa sivujen olevan valmiit jos sisältöä ei ole? Hyi teitä. " - nimim. en kerro 20.2.2008

Miten päin tässä pitäisi olla? Miten täydellinen heti alkumetreiltä, ei, korjaan: alkumilleiltä? Kertokaa nyt hyvät ihmiset, mitä pitää tehdä, että lehti olisi toimiva sekä kirjoittajien että lukijoiden mielestä.

Se vuodatus: Jospa joku antaisi rakentavaa kritiikkiä! Ja jospa joku muukin tekisi tämän eteen jotain, enkä vain minä... Kun alkujaan tuntui, että lehdelle oli suorastaan tilaus. Miten masinoin muut opet liikkeelle, kun en halua kyselyjeni tulokseksi vain lämmintä kättä ja hyviä aikeita? Voiko Magazinefactoryn formaattia muuttaa (ainakaan osaamatta html-kieltä) ja jos, niin miten? Neuvoja, kiitos!

1 kommentti:

MK kirjoitti...

Hei!

Nyt täytyisi varmaan värvätä porukka (lue:oppilaat) ihan oppitunneilla tekemään juttuja lehteen. Ihan samoin kuin teimme täällä Vierumäellä. Selkeä tehtävänanto, tietty aika juttujen työstämiseen ja deadlinet päälle. Nimetty toimitus pystyyn ja päätoimittaja paimentamaan sitä, että jutut myös tehdään ajallaan.

Kannattaa sopia tietyt päivityspäivät viikottain tai kahden viikon välein, jotta lukija oppii odottamaan uutta materiaalia sivuille.

Eli toimituksen pitää ensin organisoitua ja sitten juttuja voi alkaa tulla. Keskustelupalstan tyyppinen sivusto toimii kyllä vapaaehtoisuuden pohjalta, mutta varsinainen nettilehti ei.

Tsemppiä, kyllä se siitä.

Ja ulkoasuun liittyviä ininöitä ei aina kannata ottaa niin vakavasti. Ne ovat makuasioita. Käytettävyys on tärkeintä. Toki ulkoasun olisi hyvä olla lukemaan houkutteleva.

Iloa ja intoa
toivottaa Minna